Nieuws

zorgverzekering

wist u dat wij bij een groot aantal ziektenkosten verzekeraars uw vergoeding rechtstreeks kunnen declareren?o.a.... Meer

Voorkom computerogen

Zit u meer dan vier uur per dag achter de computer? Dan kunt u last krijgen van computerogen. Mensen... Meer

zorgverzekering

Datum: 30 juni 2010

wist u dat wij bij een groot aantal ziektenkosten verzekeraars uw vergoeding rechtstreeks kunnen declareren?

o.a. MENZIS, CZ, IZZ, IZA, UNIVE, AGIS, ONVZ en vele anderen..

 

Voorkom computerogen

Datum: 4 september 2009

Zit u meer dan vier uur per dag achter de computer? Dan kunt u last krijgen van computerogen. Mensen met computerogen hebben meer kans op bijziendheid. Oudere computergebruikers die lang achter de computer zitten hebben vaak last van verziendheid. Wat is bijziendheid en verziendheid? En hoe weet u of u last heeft van computerogen?

Ieder normaal oog heeft een ooglens. De ooglens projecteert beelden in verkleinde vorm op uw netvlies. Sommige mensen hebben problemen met het scherpstellen van die beelden. Ze hebben last van verziendheid of bijziendheid.

Ver- en bijziendheid

Als u last heeft van verziendheid kunt u voorwerpen ver weg wel scherp zien, maar voorwerpen dichtbij ziet u wazig. Heeft u last van bijziendheid dan ziet u voorwerpen dichtbij scherp, maar voorwerpen ver weg wazig.

Bril of lenzen

Bent u bijziend of verziend dan kunt u een bril of lenzen dragen. Een bril is het makkelijkste in het gebruik. Lenzen moet u indoen en uitdoen én u moet ze goed schoonhouden. Een voordeel van lenzen is wel dat ze de fout in uw oog beter corrigeren. Dat komt doordat ze direct op het oog worden gedragen. Uw zicht is hierdoor scherper dan wanneer u een bril draagt.

Computerogen?

Veel mensen zitten tegenwoordig lang achter de computer. Hierdoor kunt u last krijgen van computerogen. Loop om na te gaan of u last heeft van computerogen de volgende vragenlijst na. Als u één of meer van de vragen met "ja" beantwoordt dan worden uw ogen teveel belast.

Heeft u tijdens of na het werk:

 • Prikkende of brandende ogen?
 • Tranen in uw ogen?
 • Verblindende flitsten voor uw ogen?
 • Minder scherp zicht?

Heeft na het werk last van uw ogen, als u:

 • TV kijkt?
 • Leest?
 • In de auto rijdt?

Computerogen tegengaan

Heeft u op de bovenstaande vragen vaak "ja" geantwoord? Dan kunt u een aantal aanpassingen aan uw computer maken om computerogen tegen te gaan.

 • Zorg dat het daglicht niet direct op je scherm valt. Dit vermoeit uw ogen teveel. Draai het scherm dus zo, dat u geen reflectie van het daglicht op je scherm ziet.
 • Stel uw computerscherm goed af. De bovenkant van het scherm moet ter hoogte van je voorhoofd zijn. Het scherm zelf moet op een armlengte afstand staan.
 • Werkt u meer dan 5 uur per dag op de computer? Zorg dan dat u minimaal iedere twee uur een kwartier lang pauze inlast.
bron: plusonline

Verzorging van contactlenzen

Datum: 28 augustus 2009

Lenshygiene is erg belangrijk. Hierna volgen enkele tips

 • Was altijd eerst uw handen voordat u de lenzen behandelt.
 • Hanteer een vaste volgorde met het uithalen en inzetten van de lenzen om verwisseling van rechter en linker lens te voorkomen.
 • Leg de lens altijd precies in het midden van de lenzenhouder, zodat u hem nooit tussen de deksel en het doosje meedraait.
 • Gebruik altijd de geadviseerde contactlensvloeistoffen.
 • Ga nooit slapen met lenzen in (tenzij de lenzen hiervoor geschikt zijn)
 • Blijf nooit met beschadigde lenzen rondlopen.
 • Wees voorzichtig met spuitbussen, haarlak etc: ogen dicht!
 • Föhn uw haar vóórdat u de lenzen indoet; hete lucht kan uw lenzen doen uitdrogen.
 • Breng make-up aan nadat u de lenzen hebt ingedaan. Probeer de rand van de oogleden altijd vrij te houden.
 • Reinig de ogen nadat u de lenzen heeft uitgedaan.
 • Gebruik liever cosmetica die niet geparfumeerd en hypo-allergeen is. Mascara op waterbasis geniet de voorkeur.
 • Als de lens zoek is in het oog, kunt u vragen of iemand anders in het oog kijkt waar de lens is. Het is onmogelijk dat de lens achter het oog komt, de lens kan verschuiven en onder het ooglid verdwijnen, maar hij zal altijd weer terug komen.
 • Bewaar een vormstabiele lens droog als die gedurende een lange tijd niet gedragen wordt.

Vloeistoffen
Er zijn verschillende soorten vloeistoffen: schoonmaakvloeistof, bewaar- en inzetvloeistof en alles-in-een vloeistof. Bij een gecombineerde vloeistof is altijd één functie minder werkzaam, vrijwel altijd is dit de schoonmaakfunctie. Een uitzondering hierop is het waterstofperoxide systeem dat een uitstekende desinfectie heeft.

Contactlensvloeistoffen voor vormstabiele lenzen mogen niet voor zachte lenzen gebruikt worden en omgekeerd. Lenzenvloeistof is na openen beperkt houdbaar. Op de fles staat aangegeven hoelang de vloeistof na opening gebruikt kan worden. Ook ongeopend heeft de vloeistof een uiterste gebruiksdatum welke op de verpakking staat vermeld.

 bron: oogartsen.nl

Wees lief voor je ogen

Datum: 13 maart 2009

Je ogen zijn je beste vrienden. Ze laten je onder andere zien hoe de wereld eruit ziet. Maar onze kijkers zijn kwetsbaar en hebben net even meer aandacht als de rest van het gezicht nodig als het om uitstraling en verzorging gaat. Bij deze een aantal oogstrelende (beauty) tips:

Als je wilt dat je oogschaduw de hele dag blijft zitten, breng dan eerst een dun laagje foundation onder je oogschaduw aan.

Gebruik voor je ogen een speciale reiniging, want de huid rondom je ogen is dunner en gevoeliger.

Gebruik een speciale oogcrème of serum voor je ogen om het krijgen van rimpeltjes enigzins uit te stellen of bestaande lijntjes te doen vervagen.

Verwen je ogen eens met een oogmaskertje….dit kunnen ook twee schijfjes komkommer, een oogkompres uit de koelkast of theezakjes zijn.

Masseer vermoeide ogen zachtjes met je vingertoppen….zo komen ze weer helemaal bij.

Gun je ogen geregeld wat rust en staar niet te lang achter elkaar naar de televisie of een beeldscherm.